"Det är jättekul att börja på PMU"

Johanna Litsgård Lebourne är ny kommunikations- och insamlingschef på PMU.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Hon har redan under hösten varit redaktör för PMU:s tidning och arbetat 50/50 på Kaggeholm och PMU, men kommer nu att fokusera allt mer på jobbet på PMU. Men exakt hur och när hon avslutar sin tjänst på Kaggeholm är inte bestämt ännu, terminen ut kommer hon att finnas på plats i någon form.

Kommunikations- och insamlingschef – vad innebär det?

– Att man är ansvarig för kommunikations- och insamlingsavdelningen här på PMU. Man jobbar både med hur man ska kommunicera ut våra kampanjer och lyfta olika frågor, men jag ska också ha koll på hur mycket pengar som kommer in, när vill folk ge och lite sådant.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt! Jag är ju journalist och min bana började som utrikesreporter på SVT. Då kommer jag ihåg att jag tyckte att det var så frustrerande att man fick åka ut i världen och dokumentera, men inte kunde göra något. Men nu känner jag att jag också får vara med och dra igång kampanjer och insamlingar till de människor man just har mött.

Det blir mer resor nu?

– Ja, jag har redan som redaktör på PMU:s tidning varit i Bangladesh, och nu senast i Kongo, och den kampanjen drog vi igång i går. Det är viktigt att vi på kommunikationsavdelningen är ute på fältet och ser vad det handlar om.

Vad kommer du att sakna mest på Kaggeholm?

– Det är jättekul att börja på PMU, jag känner mig laddad, men det kommer också att vara en sorgeprocess för mig att lämna skolan. Utbildningen har varit som en baby helt enkelt, det är en verksamhet som funnits länge och som jag har fått vara med och utveckla. Och det är fortfarande roligt, efter 14 år! Jag kommer att sakna eleverna och mina medarbetare extremt mycket, det är ett jätteroligt team som jobbar där. Så det är mycket jag definitivt kommer att sakna. Men någon gång måste man lämna boet, och nu var det dags