Dollan Nestander, Vännäsby

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Vår vän sedan ungdomstiden har fått hembud i tron på sin Frälsare. Dollan var en i en stor syskonskara på 14st född i Lubbträsk Långsjöby. Hon flyttade till Umeå där hon jobbade inom vården på NUS.

Britta o Dollan bodde på Rågången och umgicks tidvis flitigt med varandra och med ungdomarna i pingstkyrkan. Dollan följde ofta med mig till Norrfors, Bjärten, och sommartid i tält, husvagn eller stuga på Lappis i Husbondliden.

1963 gifte sig Dollan o Sven som jobbade vid SJ i Vännäs där de bosatte sig. Dom fick 2 barn David som arbetar som musiklärare i Umeå och Eva, de har 3 barn vardera.

1974 dog Sven hastigt endast 34 år vilket blev ett hårt slag för familjen. Under många år hade Dollan en tjänst som församlingssyster i PK Vännäs och sista tiden innan sjukdomen som volontär på Tur o Retur.

Med varmt mottagande hälsade vi flera gånger på henne i ett smakfullt möblerat och trivsamt hem. Vi fick tidigare tillfälle att besöka Dollan på Demensboende i Vännäsby där hon vid juletid fick avsluta sina dagar 80 år gammal.

Vi önskar att alla ljusa minnen skall överbrygga sorgen å saknaden.

Britta o Erland Holm

Lilla Erstagården