Han fyller 60-årsdagen med föreläsningar

Lennarth Hambre, tidigare samfundsledare för EFK, bjuder in vänner och kolleger till en ledarskapsdag i sin kyrka på sin 60-årsdag den 1 november. Han är numera pastor med inriktning på ledarskapsfrågor i Ryttargårdskyrkan, Linköping.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Hur kom du på idén att anordna en ledarskapsdag på din födelsedag?

– Det var från början en förflugen tanke, som jag tyckte att jag kunde förverkliga. Jag har firat i offentliga sammanhang både när jag fyllde 40 och 50 och tycker att det är kul att göra något annorlunda. Ofta när man firar i de här åldrarna brukar man görs det med insamlingar, men jag har bestämt att det inte ska vara några presenter, inga blommor och inga insamlingar utan folk får bara komma och vara med och så bjuder jag på kalaset.

Vilka kommer?

– De som medverkar är Mikael Tellbe, pastorerna Sune Nordin, Uppsala och Hans Jansson från Kungsporten, Huskvarna. Josefine Arenius kommer att intervjua våra pastorer i Ryttargårdskyrkan om teambyggande och så kommer Linda Forselius, vice vd för en av Sveriges största assistansverksamheter. Hon är också församlingsledare i Korskyrkan, Stockholm.

Vi blir någonstans mellan 90 och 100 personer.

Men du kommer att fira på annat sätt också?

– Det blir en fest för familjen. Vi ska hålla till på ett fint hotell i Rimforsa, en gård där Fredrika Bremer huserade på tidigt 1900-tal och som en tid ägdes av Saabkoncernen som kursgård.

Fakta:

Debatt