Hon firar födelsedagen med en stödkonsert

Hon har belönats med Evangelistfondens stipendium. Nu fyller skolpastorn Marina Andersson femtio, och firar med konsert – där pengarna ska gå till behövande familjer.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Marina Andersson har en dröm som följt henne i livet: att få göra kristna program i tv och berätta om Bibeln för barn och familjer på bästa sändningstid.

– Pappa frågade mig vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag sa till honom, att när jag ber ser jag den kanadensiska flaggan och hör namnet Lennart Bengtsson. Och att jag ska jobba med tv, berättar hon.

– Pappa svarade: jag har en vän som heter Lennart Bengtsson. Han har varit med och stöttat en kristen tv-vision i Toronto.

Så började drömmen. Pappans vän ordnade så att Marina fick komma till Kanada och jobba på den kristna tv-stationen One hundred Huntley street. Sedan följde jobb på Sveriges television här hemma.

– Jag berättade för en medarbetare på tv om min dröm. Hon sa: jag tror på din dröm. Han gav mig rådet att ge mig ut på fältet först och mobilisera kyrkorna.

I dag är Marina just ute på fältet: hon arbetar med barn och unga i hela Sverige. Marina är barnkonsulent inom Pingst ung på nationell nivå och arbetar bland annat med de ekumeniska barnledarkonferenser som hittills hållits tre gånger.

I Gränna är hon även skolpastor på en del av sin tjänst, och hon jobbar också med elevstöd och med musik.

Hon brinner för att kristna och kyrkor ska vara engagerade i skolans värld.

– Vi lever ju i världens mest sekulariserade land. Men jag tycker att det ibland blir för mycket fokus på det negativa.

Det går att göra mycket i skolan för att ge eleverna kunskap om Bibeln, säger hon.

I grundskolans läroplan ingår att ge elever kunskap om både Gamla testamentet (årskurs 4) och Nya testamentet (årskurs 5). Här kan kyrkorna vara en resurs, menar hon.

–  Och vi kan finnas där som stöd för kristna elever och skolgrupper efter skoltid. Det finns mycket man kan göra!

Det går inte att ta miste på engagemanget och glöden när Marina pratar om det som ligger henne varmt om hjärtat. Även på fritiden är det barn, ungdomar och familjer hon ägnar sin tid i Pingstkyrkan i Gränna.

Snart närmar sig femtioårsdagen. Marina firar genom att bjuda Grännaborna på konsert – men de får förstås gärna ge en slant också. Till behövande familjer.

– Jag ska bjuda grännaborna på en konsert med musik av Pingstkyrkans symfoniorkester. Då kommer vi också att göra en insamling till ett arbete som heter Singoalla, som startades av Pingstkyrkan i Jönköping.

– Singoalla är en mötesplats för ensamstående gravida och föräldrar som behöver stöd, fortsätter Marina.

Det är fullt fart framåt i Marina Anderssons liv. Och drömmen om tv? Undrar jag. Finns den fortfarande kvar?

– Ja! Jag har haft den här drömmen i 38-39 år. Kanske blir det inte direkt nu, men i framtiden. Om Gud säger något, håller han det!

Målet med drömmen om att göra kristen tv på bästa sändningstid är att återkristna Sverige, säger hon.

– Man ska vandra, inte springa... Om man är bärare av en dröm tror jag att Gud skickar en till människor som ger näring åt drömmen.

Marina Andersson

Vegetariskt

Husman

Solsemester

skidsemester

Klassiskt

Pop

Kaffe

Te

Läsa bok

Se på tv

Namn: Marina Andersson.

Aktuell: Fyller 50 år den 1 mars.

Bor: I Gränna.

Arbete: Barnkonsulent inom Pingst Ung, skolpastor, lärare.

Familj: Make och två barn, 15 och 17 år gamla

Firar: Med konsert i Svenska kyrkan i Gränna.

Lilla Erstagården