Kristen skola samlar prylar till hemlösa i Norrköping

Daniel Yalin, lärare på kristna friskolan Johannesskolan i Norrköping. För andra året i rad samlar skolans elever i mellanstadiet in prylar för att skänka till hemlösa.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Varför gör ni det här?

– Vi har haft ett ledord för mellanstadiets klasser, som är tacksamhet. Det är viktigt att vara tacksamma för det vi har fått av Herren. Och är vi tacksamma för det vi har kommer vi också att kunna dela med oss av vårt överflöd.

Så vad har den här tacksamheten lett till?

– När juletiderna närmar sig känns det alltid som att man frågar sig hur man kan göra något för andra. Så det har lett till att eleverna har samlat sex fulla flyttkartonger med tröjor, byxor, vantar, mössor och hygienartiklar. De har letat i sina hem och tagit med det till skolan. Allt som varit i fräscht skick har vi tagit emot.

Vad ska ni göra med allt detta?

– Vi kommer att lämna det till organisationen Hela människan som jobbar med hemlösa i Norrköping. Vi tycker att det är viktigt att barnen förstår hur omvärlden ser ut, så att de kan öppna sina hjärtan och göra något konkret.

Hur har elevernas respons varit?

– Engagemanget har varit bra, och de har varit förväntansfulla. Vi avbröt en lektion för att eleverna skulle få lappa bilar i närheten för att sprida budskapet. De har verkligen gått in för det, och kommit glada till skolan med kassar. Några försökte till och med stoppa bilar som körde förbi. Kanske inte det bästa, men de har varit väldigt ivriga. Det är andra året vi gör det här, så det kan bli en tradition.

Närmare 50 elever har varit inblandade i detta. Hur hoppas du att detta ska påverka dem?

– Ingen kan förändra hela världen. Men om vi kan göra livet bättre för ett fåtal – och ge energi så att de känner att livet inte är lönlöst, ja, då är det värt det. På morgonsamlingarna har vi också pratat om att Jesus flydde till Egypten när han var liten. Han har också varit i en utsatt situation. Därför kan vi inte blunda för att vi har utsatta även i vårt samhälle.

5

Statsministeromröstning