Mångårig ledamot i Dagenstyrelsen död

En sann Dagenvän har gått ur tiden: Gösta Arvidsson, en av grundarna och under många år chef för konfektionsföretaget Damella i Mullsjö.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Gösta Arvidsson avled den 30 september, några veckor efter att han fyllt 85 år, en högtidsdag som han firade med familj och vänner.

Genom sin personlighet var Gösta Arvidsson en mycket uppskattad och respekterad chef och företagsledare, både bland anställda och övriga affärskontakter. Sin erfarenhet från företagandet delade han under åren med sig genom att sitta i styrelsen för pingströrelsens företag.

Han satt under många år i Dagens styrelse, under den tid (före 1999) som pingströrelsen var ensam ägare och Dagengruppen gav ut tidningen.

Han satt också i styrelsen för kurorten Mösseberg samt Samspar och var med och startade Swedmedia, som i dag ingår i Mentor Media-koncernen.

Det var på 1950-talet som Gösta Arvidsson var med och började bygga upp det som i dag är Damella och där damunderkläder var kärnan i produktionen.

Han jobbade med företaget ändå till början av 1990-talet då han fick problem med hjärtat. Han fick ganska snart hälsan tillbaka, men han och hans fru Ingvor valde att inte komma tillbaka till att leda företaget igen utan flyttade efter några år till Spanien på vinterhalvåret. Han har sedan i över 20 år tillbringat vintrarna där, med mycket golf men också stort engagemang i Skandinaviska turistkyrkan. Redan från början kom han att delta i evangelisation, sånggrupper och gudstjänster.

Gösta Arvidsson begravdes den 13 oktober i Pingstkyrkan Mullsjö. I den vackra blomstergärden som omgärdade kistan, märktes blommor från de närmast anhöriga, släkt, vänner, Pingstförsamlingen Mullsjö-Nyhem och Skandinaviska turistkyrkan i Fuengirola, Spanien. Till minne av Gösta Arvidsson hade även gåvor skänkts till PMU:s arbete i projektet ”Världens Barn”, Gideoniterna samt Läkare Utan Gränser.

De närmast anhöriga är hustrun Ingvor och sönerna Torbjörn, Mats, Conny och Christoffer med familjer.