Monica Winerdal: Viktigt att satsa på det man kan göra

Monica Winerdal fyller 75 år nästa vecka, och fortsätter att predika och engagera sig för missionen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Det är på onsdag, den 24 januari, hon fyller. Men det blir firande tillsammans med släkt och vänner i Sollentuna redan nu på söndag.

Monica Winerdal kan samtidigt fira att hon varit pastor i 25 år. Hon har tjänstgjort i flera olika församlingar och var tidigare ungdomsledare i Filadelfiakyrkan Stockholm. Hon är fortfarande aktiv, hon predikar ofta i olika församlingar och i hemförsamlingen Aspnäskyrkan i Järfälla, eller leder bibelstudier med mera.

Dagen efter vårt samtal ska hon leda ett bibelstudium med inriktning på det som är aktuellt för många seniorer, hennes budskap är att man bör göra det man kan och inte se för mycket på det man inte kan.

– Det gäller att hitta det man tycker är viktigt och att satsa på det, säger hon.

– Men nu ska jag försöka vara lite ledig, min syster och jag reser till Gran Canaria under tre veckor, säger hon.

Monica Winerdals har alltid haft ett stort missionsintresse. Det har resulterat i att hon gjort ett antal resor till bland annat Pakistan, länder i Afrika, Georgien och Ryssland, främst för att hålla bibelstudier och predika.

– Jag var häromdagen på pakistanska ambassaden och frågade om visumansökningar, för vi har planerat en resa dit, men inte fått visum ännu, berättar hon.

Pakistan har en särskild plats hos henne, särskilt den bibelskola som hon besökt ett par gånger och undervisat vid. Hon är kontaktperson för Pakistan i sin församlings missionsråd, Via Aspnäskyrkan och pingstförsamlingarna i Pakistan arbetar hon nu med ett projekt som kallas ”Child Protection Policy”, ett högaktuellt ämne, att skydda barnen för övergrepp.

– Häromdagen fick vi via tv höra det förfärliga om hur man hade bränt en flicka i Pakistan. Det här är något jag är väldigt engagerad för och i samband med min födelsedag har jag en insamling till det projektet. Det är mycket bättre än att ge blommor, presenter och annat, säger hon.

Monica Winerdal

Aktuell: Fyller 75 år den 24 januari.

Firar: På söndag med vänner och släkt i Sollentuna.

Önskar: Bidrag till ”Child Protection Policy” i Pakistan.

Intressen: Läsning, resor, påta i trädgården, ­umgås med människor.