Nya ordförande för Erikshjälpen handlar gärna på second hand

Anna Lönn Lundbäck blir ny styrelseordförande för barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Hon efterträder Cecilia Hjorth Attefall.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Beslutet om att utse Anna Lönn Lundbäck till ny ordförande fattades av Erikshjälpens styrelse under torsdagen den 24 maj. Samtidigt blir detta sista dagen som ordförande för Cecilia Hjorth Attefall.

På sin facebooksida skriver Cecilia Hjorth Attefall: ”Känner en sådan tacksamhet för de år som ligger bakom! Totalt blev det åtta år som ordförande, och lika självklart som det en gång kändes att kliva in i uppdraget lika självklart känns det nu att få runda av. Vi har fördubblat vår omsättning och tagit nya och viktiga kliv på flera olika områden. Inte minst har vi skapat en fördjupad samordning mellan barnrättsorganisationen Erikshjälpen och Erikshjälpen Second Hand, vilket tydligt stärkt vårt gemensamma sociala arbete i Sverige.”

– Det är en sådan glädje att få överlämna ordförandeklubban till Anna! Med sin energi, sin gedigna erfarenhet, sin skarpa analys och sitt stora hjärta kommer hon att få betyda mycket för Erikshjälpen, säger hon.

Anna Lönn Lundbäck är i dagsläget regionchef för Sveriges Byggindustrier Väst och har även en bakgrund som direktor för Göteborgs Räddningsmission och regionchef för Hyresgästföreningen.

Anna har sedan 2016 varit ledamot i stiftelsen Erikshjälpens styrelse och har även tidigare varit ledamot i styrelsen för Erikshjälpen Second Hand. Stiftelsen Erikshjälpen, med fokus på barns rättigheter, och Erikshjälpen Second Hand jobbar tätt tillsammans och har en sammanlagd omsättning på 440 miljoner kronor.

I och med ordförandeskiftet sker en viss förändring av rollen, där huvuduppdraget kommer att bli att leda styrelsearbetet samt att agera bollplank åt generalsekreterare Daniel Grahn. En del av de administrativa uppgifter som Cecilia Hjorth Attefall utförde kommer överföras till den operativa ledningen.

Cecilia Hjorth Attefall lämnar styrelsen helt och kommer framöver att fokusera på sina kommunpolitiska åtaganden i Jönköping och på sitt arbete arbetet.

Böneutrop
Kyrka och politik