Odlingsgruppen i Mikaels församling får det att växa i Örebro

Odlingsgruppen i Mikaels församling i Örebro samlades för första gången i år i torsdags.
– Syftet med odlingsgruppen är att tillsammans skapa ett fungerande trädgårdsland med blommor, bär och grönsaker, för att sedan kunna använda skörden i församlingens verksamhet, berättar Ulrika Sövig från Mikaels församling.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Odlingsgruppen startade sin verksamhet förra året och gruppen träffas från maj till oktober. Man har sina odlingar i parken som ligger i anslutning till S:t Mikaels kyrka.

Vad är det ni odlar?

– Under sommaren 2019 odlade vi en hel del grönsaker som potatis, squash, ärtor, bönor och sallad i landet.

– Vi har även bärbuskar, som krusbär och vinbär.

– Och så odlar vi även blommor som vi använder på altaret och till hembesök.

Vilka är med?

– Vi är två stycken anställda från församlingen som tillsammans med ideella hjälps åt att sköta trädgårdslandet. Förra året var det 17 inskrivna ideella och på premiären var det sju.

Hur mycket skörd brukar det bli?

– Vi har ju bara haft en odlingssäsong. Vi skördade en hel del grönsaker under hela säsongen som användes vid olika tillfällen i församlingens verksamhet

Har ni någon skördefest eller någon liknande avslutning?

– På tacksägelsedagen sålde vi marmelad, sylt och grönsaker från vår egen skörd.

– Och för odlingsgruppen ordnade vi en sillunch vid midsommar med potatis och sallad från landet som tack för deras insats.

Odlingsgruppen följer också såklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att förhindra att smitta sprids. Man kommer att vara utomhus hela grupptiden och hålla avstånd från varandra.

Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava