Sara lanserade "Skatten"

Hon lever sin dröm och är glad och tacksam att få leva i nuet.– Och det är underbart att få lära känna min lilla dotter mer och mer, säger Sara Starfelt som fyller 30 år.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

I Allerum i Skåne, i Helsingborgs kommun, föddes Sara och det var också där hon växte upp.

– Det var en riktig bullerby­idyll, säger Sara Starfelt.

Nu bor hon i Helsingborg tillsammans med sin man och sin lilla dotter, som snart blir ett år. Förutom några utflykter har hon blivit bygden trogen. Det blev en sväng till England och en till Mittersill i Österrike där hon var ett halvår.

– I Mitterill städade vi, bäddade sängar, vandrade, åkte telemark och åkte ännu mer telemark under ett halvår, säger Sara och skrattar.

– Det var en fantastisk plats. När man klev ut genom dörren var det som att befinna sig i ”Sound of Music”.

Det var 2006, precis innan hon gifte sig och bosatte sig i Ängelholm.

Med Hässleholm som bas arbetade Sara under fyra år som distriktskonsulent för EFS; i Skåne och Blekinge. Genom jobbet blev hon involverad i arbetet med SKATTEN som är Salts (Barn och unga i EFS) nya söndagsskolmaterial. Genom samarbete med Søndagsskolen Norge översätts deras material till svenska. Den första terminen av SKATTEN kom 2012.

– Hela tiden pågår det bearbetningar och nytt kreativt material kommer varje termin. Det gör den så unikt.

När det var dags att lansera SKATTEN i Sverige reste Sara till församlingar i södra delen av landet för att informera om materialet.

Nu har hon slutat sin anställning inom EFS och parallellt med mammaledigheten fortsätter hon sina studier till en kandidatexamen som personal- och arbetslivsvetare. Hon är där­emot fortfarande involverad i SKATTEN genom att hon är ledare i söndagsskolan i EFS-kyrkan i Ängelholm.

– Så här långt har jag lyckats få ihop mina studier med att vara mamma. Det känns lyxigt att kunna ha familj och studera samtidigt.

Med både mor- och farföräldrar i närheten har familjen ingen svårighet med barnvakt.

– Det är första barnbarnet i familjerna så vi behöver inte alltid fråga. Ofta får vi i stället frågan ”Är det inte dags nu?”.

Till fritidsintressen kan räknas sport och musik. I en gospelkör i en EFS-kyrka i Helsingborg har hon funnit en plats för sin sångarglädje

Både Sara och maken vill ha närhet till havet. Där de bor nu är det bara en backe som skiljer familjen från stranden och havet. Det egna huset, som står högt på önskelisan får gärna ha havskontakt.

Trots att hon säger att hon gillar att planera är inte födelsedagen helt schemalagd. Men det har börjat ta form.

– Jag börjar med en hotell­frukost tillsammans med mina tjejkompisar. Det är vad jag önskar mig av dem. Att de ger mig av sin tid. Sen får vi se vad det blir för trevligheter med familjen och släkten på söndag.

– Min man fyller också 30 i år så vi kommer att fira hela året och skylla på våra födelsedagar. Det kanske blir någon weekend-resa och sommarfest.

Sara tycker att hon lever sin dröm.

–  Det är klart att man har mål i livet men att få känna att man trivs, att känna att här hör jag hemma är tankar som gör att jag lever min dröm hela tiden.

Sara Starfelt

Aktuell: Fyller 30 år den 24 januari.

Bor: I Helsingborg med man och dotter.

Gör: Studerar till personal- och arbetslivsvetare.

Gillar: Att sjunga och spela sällskapsspel.

Önskar sig: ”Jag har det jag behöver så av mina tjejkompisar önskar jag mig deras tid. Men om jag skulle får en symaskin blir jag glad.”

Det visste du inte om Sara: Lär sig spela bas för att vara med i ett lovsångsteam på en barngudstjänst i EFS-kyrkan!

Lilla Erstagården