Till minne: Anderz Forzelius

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Anderz Forzelius har efter en tids sjukdom avlidit den 22 januari 2018 i en ålder av 55 år. Närmast sörjande är makan Kristin med barnen Jesper, Viggo, Noa samt syskonen Eric, Runa, Ewa, Folke, Karin, Sara och mor Inga.

Anderz föddes i Umeå 1962 men växte till största delen upp i Granö och Vindeln med sina sex syskon, mor och far. Under skoltiden väcktes ett starkt intresse för datorer, vilket förde honom till Stockholm för jobb inom branschen. Trots att Anderz fick jobba med sitt stora intresse så hade han en dröm om att bli pilot. En dag bestämde han sig för att förverkliga sin dröm. Han gav sig av över Atlanten för att utbilda sig till pilot. Efter två år i USA återvände Anderz till Stockholm där han snart skulle träffa sin blivande fru Kicki. De gifte sig 1990. Hemmet i Spånga har varit basen i hans liv och hans kärlek till familjen var stor. Resor var ett gemensamt intresse och tillsammans åkte de många gånger till sina vänner i USA.

Större delen av sin pilotkarriär jobbade han med trafikflygning. I sitt arbete fick han även användning av sitt datorintresse då han bland annat skapade ett färdprogram. Fritiden ägnade han gärna åt motorcykelkörning och utförsåkning på skidor, men tyckte också om att ligga på en strand och sola.

Anderz var en pratglad och social person. Han tyckte om att samtala om stort och smått och resonerade gärna på ett humoristiskt sätt kring idéer och uppfinningar han gick och tänkte på. Han var en entusiast och hängiven det mesta han företog sig. Ofta valde han att följa sitt hjärta.

Genom livet har han emellanåt kämpat mot kroppsliga åkommor. Hans livsglädje och positiva anda har hjälpt honom genom tuffa perioder och den kristna tron har varit bärande i hans liv.

Det är med stor sorg och saknad vi tänker på honom, men vi känner också tacksamhet och glädje över att ha fått vara en del av hans liv.

Syskonen och mor