Till minne: Barbro Adolfsson

Frälsningsofficeren, major Barbro Adolfsson har gått ur tiden, lämnat sin plats i Östersund och befordrats till härligheten. Hon avled den 1 oktober i en ålder av 76 år efter en tids sjukdom.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Barbro föddes i Steneby socken i Dalsland och växte upp i en familj tillsammans med två syskon. Hon gick i söndagsskola i bönhuset och följde så småningom med sin syster till Missionskyrkan. Frälsningsarmén kom hon i kontakt med vid ett besök i Lidköping och när hon flyttat till Trollhättan för att arbeta blev hon frälsningssoldat i kåren där. Barbro arbetade som kokerska och barnflicka, fick snart sin utbildning vid Frälsningsarméns officersskola och beordrades till frälsningsofficer vid 24 års ålder. Hon gifte sig år 1966 med Sven Adolfsson, också han frälsningsofficer. I familjen Adolfsson växte fyra söner upp.

Paret gjorde tjänst vid många frälsningsarmékårer i Sverige, bland andra Kinna – Skene, Åmål, Varberg, Karlshamn, Skellefteå, Värnamo, Östersund och Örnsköldsvik.

Barbro tyckte om hornmusik och spelade själv althorn. Ett av parets sista förordnanden i aktiv tjänst gällde Jämtlands- och Härjedalsmissionen. Barbro blev änka vid 52 års ålder och har på senare år bott i Östersund. Hon månade mycket om sina barnbarn.

Hennes stora intresse, förutom hemmet och familjen, var idrott i kombination med naturupplevelser, exempelvis skidåkning, löpning och simning. Hennes tävlingsiver förde henne till olika delar av Sverige, många andra länder och ända till fjärran Östern.

Barbro Adolfsson har kört 19 Vasalopp/Öppet spår, deltagit i 25 Lidingölopp, världsloppet Master, En svensk klassiker och Tjejklassikern. Hon har även tagit medaljer i veteran-SM och VM och deltagit i Nijmegenmarschen i Nederländerna. Hennes skidspår har nu tagit slut och det sista målet är nått.

Barbro Adolfsson saknas närmast av sina fyra söner och deras familjer, sin bror, övrig släkt och vänner i Frälsningsarmén.

Karin Larsson