Till minne: Monica Blomberg

Vid 72 års ålder har frälsnings­officeren, major Monica Blomberg, befordrats till härligheten den 29 juni 2018, efter ett par års sjukdom.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Född och uppväxt i Katrineholm arbetade hon en tid vid Polisen innan vidareutbildningen på Karlskoga folkhögskola.

Under en period var Monica förbundssekreterare för Frälsningsarméns scoutförbund, ett uppdrag som passade henne utmärkt genom hennes goda organisatoriska förmåga.

År 1977 avslutades hennes utbildning vid Frälsningsarméns officersskola i Stockholm och tillsammans med maken Roger fullföljde hon en rad uppdrag av varierande slag som frälsningsofficer i samfundet.

Det gällde kårledartjänst vid flera orter runt om i landet men Monica innehade också under en tid administrativ tjänst vid biträdande samfundsledarens kontor på Frälsningsarméns högkvarter i Stockholm.

Monicas goda ledarförmåga och sinne för ordning kom väl till pass då hon under en tid anförtroddes uppdraget som personalsekreterare för Frälsningsarmén i Sverige.

Ett stort fritidsintresse var släktforskning. Monicas ihärdiga sökande bland historiska dokument gav resultat och blev bland annat en fin tillgång till makens författargärning. När tillfälle gavs reste hon gärna ut med husbilen någonstans i Sverige.

Monica sörjs närmast av maken Roger Blomberg, sönerna Johan, bosatt i Berlin och Markus i Örebro med respektive samt tre barnbarn, tillsammans med släkt och många vänner i Frälsningsarmén.

Monicas minne kommer att vara tydligt i en lång framtid.

Mikael Ljungholm, kårledare Frälsningsarmén Örebro

Statsministeromröstning