Till minne: Nils Beijer

Nils Beijer har befordrats till härligheten.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Han avled den 11 juni i en ålder av 66 år och 10 månader. Nils föddes i Stockholm 1951. Hans kontakt med Frälsningsarmén blev naturlig genom föräldrarnas, Anna-Brita och Erland Beijer, engagemang i samfundet.

Nils blev också tidigt involverad i Stockholms sjunde kår och dess olika verksamheter, scouterna, musikkåren och ungdomskören Det nya livet. Men det var i ”Sjuans” musikkår, senare Söderkårens musikkår, som hans engagemang gav avtryck.

Även ensembler och körer utanför Frälsningsarmén fick del av Nils goda musikalitet. I Solna Brass var Nils utöver spelande medlem också ansvarig som kassör. Han var också under en period en uppskattad tenor i körerna Doxa, Jakobs motettkör och Högalids kammarkör.

Nils utbildade sig till socionom och innehade vid sin pensionering häromåret tjänsten som biträdande enhetschef inom Stockholms stad, enheten för hemlösa.

Ett stort fritidsintresse var renovering av det gamla fritids­huset i Nordanåker, Dala-Järna. Nils stora kunnighet och noggrannhet inom det området är både omvittnat och dokumenterat. Men även bilar renoverades. Det resulterade under senare år i flera utfärder inom och utom landet med den lilla vita, högerstyrda engelska sportbilen. Nils var medlem i Triumph Club of Sweden.

Nils sörjs närmast av makan Ulla, (född Gertonsson) de tre barnen Johanna och Calle, båda bosatta i Sölvesborg samt Kajsa, bosatt i Brasilien, barnens respektive och två barnbarn, tillsammans med släkt och många vänner i Frälsningsarmén.

Minnet av Nils kommer att leva vidare länge.

Mikael Ljungholm