Till minne: Rigmor Sollenby

Rigmor Sollenby född den 26 november 1935 dog den 7 januari 2018 och sörjs närmast av familjen, maken Ingvar och dottern Anna.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Rigmor föddes i en pastors­familj, föräldrarna var Ruth och Evert Bergman, och hon tillbringade de första åren i Fjugesta, sedan blev det Odensbacken, Hasslö och Alingsås för att sedan slå ner rötterna i Mullsjö.

I Mullsjö vidareutbildade hon sig på folkhögskolan och under studietiden träffade hon sitt livs kärlek Ingvar Sollenby. De gifte sig senare och fick drygt 56 års äktenskap tillsammans och den lyckliga tilldragelsen när dottern Anna föddes.

Rigmor utbildade sig till sjuksköterska i Jönköping och arbetade bland annat som operationssjuksköterska på olika sjukhus innan vårdcentralen i Mullsjö blev hennes arbetsplats.

Rigmor älskade sång och musik, samt blommor och var en ivrig korsordslösare. Redan i unga år sjöng hon duett tillsammans med tvillingsystern Solweig, spelade i mandolinorkester, sjöng i strängmusik och var allmänt engagerad i pingstförsamlingen på orten.

Rigmor gjorde i unga år en djupt andlig upplevelse som sedan bar henne hela livet.

Vi lyser stor frid över Rigmors ljusa minne och ser fram emot en återseendets dag.

Lars och Berith Bergman, bror och svägerska