”Uppdraget är att göra Kaggeholm mer känt”

8 frågor till Håkan Stålbert, föreståndare på Hjälmargården som nu ska bli verksamhetschef på Kaggeholms folkhögskola.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Har du tröttnat på Hjälmargården?

– Det har varit roliga och läro­rika år absolut, men det känns väl att det är dags att lämna vidare till någon annan nu efter åtta år.

Vad kommer du att sakna mest?

– Det har varit en framåt­anda i verksamheten, man har inte varit rädd för att gå framåt, att våga satsa och gå vidare. Det har också varit korta beslutsvägar. Sedan är det ju så klart alla människor, både personal, styrelse och kundkontakter.

Vad är du mest stolt över?

– Vi har, tillsammans, styrelse och personal utvecklat verksamheten och fördubblat omsättningen, Vi köpte bland annat en camping för två år sedan och det föll väl ut.

Campingen har varit ett lyckokast?

– Ja, och inte bara ekonomiskt, vi har fått större möjlighet att möta människor.

– Och vårt huvuduppdrag, läger­verksamheten, har också gått väldigt bra, vi har 2 500 barn per år på olika läger. Och det fortsätter att öka varje år.

Vad är det du ska göra nu som verksamhetschef på Kaggeholm?

– Tanken är att jag ska ha hand om uthyrningsverksamheten och ha ansvar för servicepersonalen. Rektorn ska vara ansvarig för skolbiten.

Om du jämför med ditt arbete på Hjälmargården?

– Det finns ju både likheter och skillnader. Anläggningen som sådan är ju intressant, det är en vacker plats med en spännande historia. Det är också större skara i personalgruppen och det blir spännande.

Har du några planer redan?

– Planen och uppdraget är att göra Kaggeholm mer känt och försöka öka beläggningen. Det handlar bland annat om lägerverksamheten på sommaren. Kaggeholms slott är året runt en perfekt plats för konferenser. Sommartid finns även hela folkhögskolans rum och lokaler tillgängliga för stora läger och evenemang. Det är en fantastisk plats med stor potential. Sedan får man lära känna anläggningen och personalen.

Hur känns det att bli nollåtta?

– Till att börja med kommer jag att bo kvar i Örebro och åka upp några dagar per vecka och bo över några nätter.

Fotnot: Hjälmargården ligger mitt emellan Örebro och Katrineholm. Kaggeholms folkhögskola ligger i Ekerö kommun, väster om Stockholm.