Filadelfia gav Hillsong födelsedagspresent

I helgen firade Hillsong Stockholm tio år. Kalaset ägde rum i Filadelfiakyrkan – och hyresvärden passade då också på att överlämna en gåva på 50 000 kronor.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Vår enda vilja var att uttrycka vår tacksamhet till Hillsong. Det kändes självklart att hylla och uppmuntra dem, vi vet hur otroligt mycket Hillsong har fått betyda för framför allt yngre, men även äldre generationer, säger Filadelfiakyrkans pastor och föreståndare Niklas Piensoho till Dagen.

Hillsong, som arrangerade Revival Night i helgen med internationella talare, hade hyrt Filadelfiakyrkan hela lördagen och dagen avslutades med ett möte där kyrkan var fullsatt. Överlämnandet av gåvan skedde däremot vid förmiddagens inledande samling.

– Vi fick vara först med att gratulera, säger Niklas Piensoho som berättar att det har inletts samtal om, och i sådana fall hur, Filadelfiakyrkan och Hillsong ska kunna göra mer saker tillsammans framöver.

Men han poängterar att det inte finns några konkreta planer i dagsläget.

– Ekumeniskt är vi mer uppdelade i Stockholm än i resten av landet. Det är inte för att vi vill ha det så, men folk är upptagna och vi måste därför i första hand se till vår egen verksamhet. Det här innebär att utvecklingspotentialen är stor.