Filadelfia Knutby får godkänt av Arbetsmiljöverket

Filadelfiaförsamlingen i Knutby har genomfört en rad arbetsmiljöförbättrande åtgärder. Arbetsmiljöverket, som efterfrågat insatserna, ger församlingen godkänt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var i början på året som Arbetsmiljöverket genomförde en särskild granskning av arbetsmiljön hos frikyrkor i Uppsala- Stockholmsregionen. Filadelfia i Knutby satte omedelbart in en rad åtgärder för att leva upp till bestämmelserna.

Knutbyförsamlingen har sju personer anställda. Vid inspektionen hos församlingen krävde Arbetsmiljöverket förbättringar på ett flertal punkter. Bland annat saknades rutiner för organiserat arbetsmiljöarbete. Arbetsledande personal hade dessutom inte tillräcklig kunskap på området, enligt verket.

- Det har varit bra med en genomgång av de här frågorna - vi har lärt oss mycket. Det är ju inte av illvilja som verket ställer krav, utan för att det ska bli bättre, säger församlingens föreståndare Kim Wincent till Upsala Nya Tidning.

Församlingen har utsett bland annat skyddsombud, genomfört skyddsrond och upprättat rutiner för systematiskt miljöarbete. Medarbetarsamtal, trivselenkät och friskvårdsdag står på programmet.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar