Församling ger ut bilaga i Svenska Dagbladet

För andra året i rad ger Hillsong ut en reklambilaga i en av Sveriges största morgontidningar, den här gången i Svenska Dagbladet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Samtliga Svenska Dagladets prenumeranter runt om i landet fick på söndagen, förutom sin dagliga tidning, även en reklambilaga. Det är församlingen Stockholm Hillsong som ligger bakom.

– Vi prövade för ett år sedan att ge ut en liknande reklambilaga i Dagens Nyheter. Det blev så lyckat att vi gärna ville pröva igen om vi fick möjligheten, berättar pastor Andreas Nielsen för Dagen.

Nu precis som då har ett företag sponsrat, annars hade det knappast blivit så igen. Också den här gången är det en 16-sidig tidning men i ett lite mer påkostat utförande i magasinsform och med fyrfärgstryck.

– Vi har blivit sponsrade och inte behövt betala något själva. Och den chansen ville vi förtås inte missa. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten, säger han.

Är det samma sponsor som förra året?

– Ja, det stämmer.

Bilagan innehåller bland annat en intervju med Andreas Nielsen själv om vad som får tusentals att gå till kyrkan samt ett reportage om Hillsongs eget sociala arbete.

– Men vi har inte i första hand gjort detta för att berätta om oss själva utan för att tala om att det finns en god Gud som bryr sig om oss människor.

– Vi hoppas och tror att de som går till Hillsong vill ge bort tidningen till vänner och bekanta. Där finns intervjuer med människor som berättar om sina liv och sin vardag på ett sätt som jag tror berör många som inte går i kyrkan eller kallar sig kristna.

Rubriken högst upp på första sidan lyder "Kyrkan Återkomsten" och under finns en bild på en fullsatt kyrka. Vad vill ni säga med det?

– I en tid när det talas om att kyrkan krymper och att många slutat tro på Gud finns en annan verklighet. En verklighet där många kommer till tro, hittar svar och hopp i Gud och där kyrkorna fylls med längtande människor.

Hur mycket har bilagan kostat?

– Ingen aning faktiskt. Det är en sak mellan Gud och det företag som sponsrat detta, säger Andreas Nielsen och skrattar.

Stockholm Hillsong laddar nu för nästa stora event, nämligen julshowen "This is Christmas" som i år hålls för åttonde året i rad. Den 18 december på Hovet är det dags.

– Vi har utökat med tusen platser i år och tror på publikrekord, det vill säga mellan 8 000 och 9 000 personer. Vi har sålt fler biljetter hittills än någon gång tidigare, berättar han.

Stockholm Hillsong firar totalt sju gudstjänster i tre olika kyrkor varje söndag: på Vasateatern i Stockholm, i Arlandastad norr om Stockholm och i Södertälje.