Förskola i Mullsjö: Om de förbjuder religiösa inslag lägger vi ner förskolan

Förskolechef Johanna Bard, Mullsjö: Om vi inte får driva konfessionell förskola ligger det inte i vårt intresse att driva den vidare.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Om vi inte får driva en konfessionell förskola skulle vi nog lägga ned den. Grunden för Mullsjö församling att driva förskola skulle vara borta och då tror jag inte att det ligger i kyrkorådets intresse att driva den vidare.

Det säger Johanna Bard, förskolechef i Mullsjö församling.

Hon tror att själva förskolan kanske skulle leva vidare, men i så fall som personalkooperativ.

Förskolan en del av dopuppföljningen

Skolan, som har 40 barn, har en tydlig kristen profil och i församlingsinstruktionen beskrivs den som en del av undervisningen, den är en del av dopuppföljningen.

Det pågår hela tiden samtal om hur man förhåller sig till skollagens reglering av de konfessionella inslagen, menar hon.


Läs mer: Så drabbas kristna friskolor drabbas om S får igenom förbud
 

Följer lagens krav

Gränsdragningarna är inte alltid lätta, och man uppfattar att man driver en verksamhet som svarar mot lagens krav. Men om alla inslag av bön, andakt och liknande förbjuds skulle församlingen antagligen välja att arbeta till exempel genom öppen förskola eller liknande.

– För jag uppfattar att det inte är ett alternativ att säga att ”då skär vi ned på de konfessionella inslagen”, säger hon.
 

Läs också: Så skiljer sig kristna förskolor från kommunala

Läs fler artiklar om religiösa inslag i skolan

Alla tidigare artiklar