Frälsningsarmén i Sverige får nya ledare

Kommendörerna Marianne och Clive Adams, som nu är ledare för Frälsningsarmén i Storbritannien och Irland, blir från och med årsskiftet ansvariga för verksamheten i Sverige.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Paret Adams har tidigare varit territoriella ledare för Norge, Island och Färöarna. Då var de stationerade i Mariannes hemland Norge.

Clive Adams växte upp i Sydafrika när apartheid fortfarande präglade landet. På grund av alla problem som systemet orsakade hade han under många år inte några speciella känslor för landet.

– Det var först när Nelson Mandela blev president 1994 som jag började känna en sydafrikansk identitet. Och precis som det är viktigt för oss människor med identitet är det viktigt för Frälsningsarmén att vara trygg i sin identitet, sa han till Dagen när han besökte Sverige för tre år sedan.

Samtidigt som Marianne och Clive Adams blir territoriella ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland lämnar, enligt ett pressmeddelande, kommendörerna Eva och Johnny Kleman Sverige.

Den 1 januari tillträder de nya förordnanden vid internationella högkvarteret i London. Johnny Kleman blir som Europasekreterare ansvarig för Frälsningsarméns arbete i Europa medan Eva Kleman tar över ansvaret för kvinnoarbetet i Europa.

Debatt