30 november 2021

En tidning på kristen grundDagenGalan
Årets opinionsbildare

Årets Opinionsbildare 2021

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Tidningen Dagen föddes ur behovet av en kristen röst i samhället, som gör sig hörd, som står upp för värderingar och principer som är grundläggande i det kristna budskapet. Det är uttalat ett av tidningen Dagens huvuduppdrag än idag, och det är självklart att varje år uppmärksamma den som tydligt har bidragit i det samhällsuppdraget.

Martin Tunström

För att han sakligt och med stor kunskap i sin roll som politisk chefredaktör i sitt lokala sammanhang såväl som nationellt motverkat fördomar och ökat kunskapen kring kristen tro, kristna värderingar och kristenhetens roll och uppgift i det svenska samhället.

Elise Lindqvist

För att hon med en obändig kärlek trofast stått på utsatta och exploaterade kvinnors sida, konkret hjälpt dem ut ur prostitution och stöttat dem att vända sina liv, och därtill enträget och avväpnande fört deras talan inför makthavare och beslutsfattare.

Joel Halldorf

För att han genom sina fördjupande, folkbildande och fängslande texter i dagsaktuella frågor tvingar svensk offentlighet att sätta sig in i och förhålla sig till kyrkans och den kristna trons dåtida, nutida och framtida omistliga samhällsbidrag.


Läs mer om de nominerade här >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jury bestående av Dagens Opinionsavdelning. Juryn utser en vinnare som presenteras på DagenGalan 20 november 2021.