30 november 2021

En tidning på kristen grundDagenGalan
Årets Medmänniska

Årets Medmänniska 2021

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Inget är så entydigt och klart i Jesu budskap som omsorgen om din nästa. Årets medmänniska tar avstamp i den grundläggande uppmaningen från Jesus. “Det du har gjort för dessa mina minsta, det har du också gjort för mig”.

Margareta Alexandersson

I hela sitt vuxna liv har hon på olika sätt stöttat familjer som har det extra tufft. Bland annat genom soppluncherna som frikyrkoförsamlingarna i Mariestad har tillsammans. Genom åren har Margareta Alexandersson fått både erfarenheter och kontakter, så när frågan kom om att vara med och starta projektet Mathjälpen, som tar vara på matsvinn och delar ut till behövande, var hon inte sen att haka på.

Albin Mauritzon

I Örebro har Albin Mauritzon en viktig roll för stadens integrationsarbete. Han är engagerad i Bildas och den lokala Filadelfiaförsamlingens projekt Solklar, som går ut på att utbilda nysvenskar i montering av solpaneler. Just nu är det 7-8 personer, de allra flesta unga män från Afghanistan, som går kursen. Albins stora förhoppning är att de som går kursen ska komma ut i arbete och på så sätt kunna trygga sin framtid.

Angeline Hagby

Tisdagen den 28 september blev en minst sagt annorlunda morgon för Angeline Hagby i Göteborg. Hon väcktes av telefonen strax efter klockan 6, det var polisen. De hade sett att hon var föreståndare för den second hand-butik som ligger i anslutning till Saronkyrkan och de undrade om hon kunde ordna en samlingsplats där, för de drabbade i det misstänkta bombdådet i Annedal. Tio minuter senare var Angeline och hennes man i bilen på väg in mot kyrkan, för att hjälpa.


Läs mer om de nominerade här >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp inom Dagens redaktion. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 20 november 2021.