DagenGalan

Utbultstipendiet 2021

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Utbultstipendiet instiftades 1999 av Roland Utbult för att uppmuntra och stärka kristna låtskrivare, artister och musiker i början av sin kreativa bana. 2021 års stipendium är på 15 000 kronor.

Olivia Junholm

– Jag är en soul-poppig artist och låtskrivare som frilansar under mitt egna namn. Jag släppte förra året min debut-ep No Rush i samarbete med Light & Records. Som musiker älskar jag att sjunga! Skapandet vid pianot och gitarren, ligger mig varmt om hjärtat och faller sig som en naturlig del av livet.

Per Alexandersson

– Jag är frilansande artist som framför mina egna sånger till gitarr eller piano. Sjunger på olika högtidliga och festliga tillfällen. Leder och arrangerar kör då och då. Skriver på svenska och engelska.


Martina Möllås

– Rösten är verkligen mitt instrument. Jag älskar att sjunga och att få andra att sjunga. Körsång har varit en stor del i mitt liv sen tidiga år då jag sjöng i kör, både i kyrkan och skolan. Till min hjälp har jag också haft mitt pianospel. Jag är brukspianist och den kunskapen har varit ovärderlig som körledare, sångerska och låtskrivare.


Läs mer om de nominerade här >

Jury

De tre nominerade kandidater har valts ut av en jury sammansatt av Roland Utbult med bland annat Dagens musikredaktör Urban Thoms. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 20 november 2021.