DagenGalan

Nominerade till Årets Medmänniska 2022

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Inget är så entydigt och klart i Jesu budskap som omsorgen om din nästa. Årets medmänniska tar avstamp i den grundläggande uppmaningen från Jesus. “Det du har gjort för dessa mina minsta, det har du också gjort för mig”.

Anneli Vinsa

När 64-åriga Gimobon Anneli Vinsa tänker på sin uppväxt i Kiruna minns hon ett varmt hem, enkelt men öppet. Och när hon berättar om sitt liv ger hon uttryck för ett lika självklart som spontant förhållningssätt till sina medmänniskor: Att försöka hjälpa dem som ber om hjälp. Många känner henne som SFI-läraren med ett öppet hem. Vid hennes köksbord har hon hjälpt otaliga nysvenskar med sina läxor. Läs mer >

Abdollah Fazelinejad

Abdollah Fazelinejad har sitt engagemang bland nysvenska Boråsbor. Han konverterade från islam till kristendom i början av sin tid i Sverige och har sedan dess välsignat många människor. Och har gjort många avgörande insatser för sina iranska landsmän. I asylärenden, vid besök på Migrationsverket och sjukhus samt språktolkning vid vilken tid på dygnet som helst. Läs mer >

Rebecca Jansson

Det som Rebecca Jansson trodde skulle bli en snabb hjälpinsats över en helg i mars, pågår än i dag. Under de senaste sju månaderna har hon hjälpt 23 ukrainare till ett tryggare liv i Sverige – och själv hittat en gemenskap i kyrkan. Till vardags jobbar som HR på en grundskola i Falkenberg. Läs mer >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp inom Dagens redaktion. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 19 november 2022.