DagenGalan

Nominerade till Årets Församling 2022

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Bibeln beskriver församlingen som Kristi kropp, och Årets församling återspeglar det på ett lokalt plan. På ett hållbart och sunt sätt ska årets församling förvalta alla aspekter av det kristna uppdraget i sin närmiljö, och vara ett självklart andligt hem för sina medlemmar.


Brokyrkan i Rimforsa

En liten ort där alla har det rätt bra. Behövs en kyrka där? Jodå, det är Brokyrkan i Rimforsa ett levande bevis på. Den unga församlingen levandegör samhället med aktiviteter och diakonala insatser.

Läs mer om Brokyrkan i Rimforsa här >


Pingstkyrkan Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås vill vara en församling som ger människor en chans, oavsett om det gäller unga som får pröva att predika, eller hjälpsökande som behöver stöttning. I år fyller församlingen 100 år.

Läs mer om Pingstkyrkan Alingsås här >


Frikyrkan i Insjön

Frikyrkan i Insjön, Dalarna, ser som sitt primära uppdrag att nå bygdens ungdom. Deras kyrkoparkering ska rymma många epa-traktorer.

Läs mer om Frikyrkan i Insjön här >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jury sammansatt från en bredd av kristenheten med stor vana och insyn i församlingsarbete. Juryn utser en vinnare som presenteras på DagenGalan 19 november 2022.