DagenGalan

Nominerade till Årets Opinionsbildare 2022

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Tidningen Dagen föddes ur behovet av en kristen röst i samhället, som gör sig hörd, som står upp för värderingar och principer som är grundläggande i det kristna budskapet. Det är uttalat ett av tidningen Dagens huvuduppdrag än idag, och det är självklart att varje år uppmärksamma den som tydligt har bidragit i det samhällsuppdraget.

Fredrik Lindé

För att han på ett imponerande sätt och på egen hand producerat en gedigen, välunderbyggd och professionell film om svenska frikyrkors av många bortglömda historia. Filmen har på ett pedagogiskt sätt bidragit till att motverka fördomar och öka kunskapen kring kristen tro och frikyrkans omistliga roll och uppgift i det svenska samhället – i dåtid och i nutid.

Ing-Marie Wieselgren

För att hon i många år arbetat för att förbättra den psykiatriska vården och på så sätt bidra till en bättre och hoppfullare tillvaro för människor i psykisk ohälsa. Genom sitt samlande engagemang har hon sakligt och med stor kunskap i sin roll som nationell samordnare för psykisk hälsa vid Sveriges regioner och landsting på ett unikt sätt bidragit till att motverka fördomar och öka kunskapen kring psykiatrisk utsatthet, sjukdom och vård.

Sebastian Stakset

För att han oupphörligt berättar de glada nyheterna om Jesus – i musik, böcker, reportage, intervjuer och Sommar i P1 – och för att han föredömligt omsätter det i praktiken, genom resor till kriget i Ukraina för att hjälpa, genom stöd till utsatta i Sverige och med hjälp till unga med psykisk ohälsa, bland annat genom att ha startat ett socialt center för unga kvinnor som vill leva ett drogfritt liv.


Läs mer om de nominerade här >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jury bestående av Dagens Opinionsavdelning. Juryn utser en vinnare som presenteras på DagenGalan 19 november 2022.