DagenGalan

Utbultstipendiet 2022

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Utbultstipendiet instiftades 1999 av Roland Utbult för att uppmuntra och stärka kristna låtskrivare, artister och musiker i början av sin kreativa bana. 2022 års stipendium är på 15 000 kronor.

Ronja Memselius

– Ambitiös och självlärd. Musik är mitt andra jag och en stor del av min själ. Stilmässiga favoriter är country, blues, jazz, soul, gospel och läsarsånger. Jag har spelat akustisk gitarr i tre år och på sistone även lärt mig piano.

Hedvig och Isak Rizell

– Vårt projekt Esther Collective kom ur en längtan att skapa musik för en tid som denna (och ur att två kreativa entreprenörer ville ha ett kul sidoprojekt). Som musiker och låtskrivare gillar vi att testa nytt samtidigt som vi är måna om att få med folk på tåget och att göra något som är aktuellt. Vi är nog inte så rädda för att “kill your darlings” – om ett koncept eller en låt inte flyger testar vi något annat.


Theresa Winding

– Jag är styrd av spelglädje och känslor i mitt musicerande, vilket jag tror hörs när jag spelar och sjunger.


Läs mer om de nominerade här >

Jury

De tre nominerade kandidater har valts ut av en jury sammansatt av Roland Utbult med bland annat Dagens musikredaktör Urban Thoms. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 19 november 2022.