Gullbrannagården får campingpris

Ewa och Magnus Bylander som driver den kristna Gullbrannagården i Halland har utsetts till "Årets campingföretagare". "Det är det finaste campingpris man kan få måste man nog säga", säger Ewa Bylander.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I 27 år har Ewa och Magnus Bylander drivit Gullbrannagården, en konferensanläggning, camping och vandrarhem belägen söder om Halmstad. Gården ägs av Svenska Alliansmissionen och Svenska Alliansmissionens ungdom och varje sommar kommer tusentals människor till den kristna Gullbrannafestivalen.

– För oss är priset ett kvitto på att vi har gjort ett bra jobb, säger Ewa Bylander i bilen på väg från Västervik där priset delades ut under en festkväll på onsdagen.

En del i framgångsreceptet är enligt Ewa Bylander att vara en del av campingsverige och inte bli en isolerad ö, trots att Gullbranna har ett något annat utbud än andra campingar med kyrka och sommarfestivalen. Alla ska känna sig välkomna, oavsett tro.

– Vi har också försökt jobba så professionellt vi kan och satsat mycket på kvalité. Det vi bygger ska hålla för många år, även i detaljer har vi varit noga, som städning och annat. Sen har vi ett fantastiskt gäng runtomkring oss. Utan duktiga medarbetare står vi oss slätt.

I juryns motivering står det bland annat: "Pristagarna har genom sitt personliga engagemang alltid skött campingen som sin egen, trots att de är där som anställda. Deras sätt att komplettera varandra och alltid ge det lilla extra är en viktig del i framgången. I pristagarna andas campingentreprenörens själ med mångsidighet, en fantastisk serviceanda samt viljan att våga utvecklas."

Ytterligare en sak är viktig för att det hårda arbetet ska gå ihop sig.

– För oss har det också varit oerhört viktigt med alla som bett för oss, utan det spelar det ingen roll att man är duktig, säger Ewa Bylander.

1995 blev Gullbrannagården utsedd till Sveriges bästa camping av tidningen ”Vi bilägare” och idag är det en av 10 fyrstjärniga campingar i Halland.

Priset delas ut av Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation och består, förutom av äran, även av en glasskulptur designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Camping är Sveriges största semesterboende. Under sommarmånaderna tillbringas 47 procent av alla gästnätter i Sverige på en campingplats.