Hädelsedömd kristen kvinna förlåter förföljarna

Asia Bibi, den kristna kvinnan som sedan 2009 suttit i pakistanskt fängelse efter anklagelser om att hon hädat Islam, har sagt att hon har förlåtit dem som förföljer henne.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hon ska ha sagt det till sin familj som besökte henne i fängelset under julhelgen, skriver Christian Post.

Julen är helgen då vi firar Guds barmhärtighet. Jag förlåter mina förföljare, dem som har anklagat mig på falska grunder och jag väntar på deras förlåtelse, sa hon enligt familjen som citeras i den italienska tidningen La Stampa.

Jesus har gjort den här dagen till en glädjens dag för mig och har bönhört mig. Jag är glad och uppsluppen över att kunna få träffa min familj i dag och fira jul, sa hon dessutom.

Trebarnsmamman Asia Bibi anklagades för att häda profeten Muhammed av muslimska kvinnor från sin by som störde sig på att hon drack vatten ur samma kärl som dem. 2010 dömdes hon till döden genom hängning. Om domen verkställdes skulle det bli första gången som en kvinna avrättas för hädelse i Pakistan. I oktober förra året upphävdes dödsstraffet av en appellationsdomstol i Lahore. Nu väntar en ny rättegång i landets högsta domstol.

Asia Bibi, som är katolik, säger enligt sin familj att hon ber om visdom åt dem som förföljer henne.

Den 24 december är det också profeten Muhammeds födelsedag. Frid vare med honom, på hans dag. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att visa brist på respekt. Men nu, när jag har suttit i fängelse i sju år kan jag inte längre hata dem som förföljer mig. Jag ber om att Muhammed ska skänka visdom över sina följare så att det ska bli möjligt att bygga fred i världen. Jag ber Jesus Kristus om att han ska ge hela världen frid.

Omkring 40 personer dömda till döden för hädelse sitter i fängelse i Pakistan i väntan på avrättning. Internationella organisationer som bevakar mänskliga rättigheter i landet rapporterar att förföljelsen av religiösa minoriteter ökar.

Debatt