Hägglund kritisk mot Skyttedals champagne

Tidigare KD-ledaren Göran Hägglund är kritisk till att KDU:s ordförande Sara Skyttedal korkade upp en champagneflaska när Decemberöverenskommelsen sprack.– Det är dåligt omdöme, säger han i SVT:s "Min sanning".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Göran Hägglund var en av de drivande bakom Decemberöverenskommelsen. Men på Kristdemokraternas riksting i höstas tog partiet sin hand i från DÖ efter en laddad debatt. Därmed följde övriga allianspartier samma linje och överenskommelsen med regeringen gick i graven.

Göran Hägglund ger nu luft åt sin kritik mot KDU:s ordförande Sara Skyttdedal, när han på söndag kväll intervjuas av Anna Hedenmo i SVT:s "Min sanning". Han reagerar starkt på att hon inför tv-kamerorna skålade i champagne.

– Jag hade överhuvud taget inte kommit på idén. Är man ungdomsförbundsledare och leder ungdomar från tolv år och uppåt så är det dåligt omdöme, säger han i programmet.

Han beskriver också Skyttedals agerande som ovärdigt.

– Det som provocerar mig mest är att det är partikamrater på stämman som har olika uppfattningar, till det spelet hör att man beter sig värdigt som förlorare, men också värdigt som vinnare. Det här var inte värdigt.

Sara Skyttedal säger till Aftonbladet att hon förstår att det är en förlust för Göran Hägglund att DÖ revs upp. Men hon försvarar att hon firade offentligt med alkohol på rikstinget.

– Jag tycker det var helt i sin ordning att dricka champagne. Sen ska jag ha respekt för att andra dricker gravöl, men svenska folket skålade med mig.

– Det fanns inga personer i tolvårsåldern på partiets riksting och det finns nog ganska få ungdomsordföranden som inte har druckit champagne på partiaktiviteter, säger hon till Aftonbladet.