Han tar över Svenska missionsrådet

Anders Malmstigen blir ny generalsekreterare på Svenska missionsrådet, SMR.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Anders Malmstigen har arbetat i många år med globala frågor inom det civila samhället. SMR:s styrelse var helt enig när de valde honom och ordförande Mattias Ingeson säger att han kombinerar spetskompetens inom bistånd med chefserfarenhet.

– Samtidigt är han utbildad pastor och har egen erfarenhet av utvecklingssamarbetet vilket gör att han kan förstå och relatera till det arbete och de frågor som är viktiga för medlemsorganisationerna, säger Mattias Ingeson i ett pressmeddelande.

Anders Malmstigen säger att han vill utveckla SMR som en självklar mötesplats för att samtala om dess uppdrag utifrån att vara olika kyrkor och organisationer som delar en kristen identitet.

– Det är inte en åsiktsgemenskap, utan här får olika åsikter berika varandra, och jag vill bidra till att det blir ännu mer samarbete mellan medlemmarna, säger Anders Malmstigen i ett pressmeddelande.

Han har arbetat på Svenska missionsrådet sedan 1999. Först som handläggare och sedan som ansvarig för utvecklingssamarbetet. Sedan december förra året har han varit tillförordnad generalsekreterare. 

SMR är sedan 1980 en del av folkrörelsebiståndet och har ett ramavtal med Sida.