Henrik Larsson öppnar kristet metalkafé i Stockholm

Håll i er, stockholmare! På lördag öppnar Henrik Larsson och hans vänner ett metalkafé i Frälsningsarméns lokaler på Söder.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

White metal café & shop, lyder det stolta namnet och för 46-årige hårdrockaren Henrik Larsson är det en långvarig dröm som går i uppfyllelse.

– För snart 17 år sedan blev jag kristen och redan då började Gud tjata på mig att jag skulle starta ett kafé, men på den tiden var det inget jag önskade göra, erkänner han.

Sex år gammal vision

För sex år sedan landade visionen om ett kafé med metalmusik på allvar, men först nu har den fallit på plats. Lördag den 10 oktober mellan 17.00 och 23.00 är det premiär och klockan åtta på kvällen bjuds även på konsert med gothicbandet Hero. Platsen är Söderkårens lokaler på Hornsgatan.

Välkomnar fans av hård musik

Bara metal och hårdrock med kristen grund kommer att ljuda i högtalarna, men Henrik hoppas att alla älskare av hård musik ska känna sig hemma i gemenskapen oavsett religiös övertygelse.

– Vi kommer inte att ha så hög musik att man inte kan prata med varandra, försäkrar Henrik.

White metal café & shop kommer att hålla öppet lördagar 17–23 i tre månader, sedan ska projektet utvärderas. Förväntningar?

– Att det ska bli smockat med folk. Och många ungdomar.

Debatt