Hillsong arrangerar ”Pray for Stockholm” efter terrorattentatet

Församlingen Hillsong bjuder in Stockholmarna till manifestationen ”Pray for Stockholm” i St:a Clara kyrka på långfredagen, i spåren efter terrorattentatet. ”Vi vill ingjuta hopp, tro och mod till Stockholmarna”, säger pastor Andreas Nielsen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter dådet, som krävde fyra människors liv och skadade 15 personer, har många hört av sig till församlingen Hillsong i Stockholm, berättar Andreas Nielsen.

Det är som en respons på detta som man nu arrangerar två kvällsgudstjänster under temat "Pray for Stockholm – en manifestation för Guds kärlek".

– Även människor som inte vanligtvis går i kyrkan har behov av att samlas när något sådant här händer. I efterdyningarna finns risken för ett hårdare samhällsklimat och mer stängda hjärtan – och här vill vi visa på påskens och Jesu kärleksbudskap, säger Andreas Nielsen.

Direkt efter terrordådet lade Hillsong ut en bilden "Pray for Stockholm", som blev delad hundratusentals gånger i olika sociala kanaler – av kungahuset och olika medier.

93697.jpg

Långfredagskvällens gudstjänster med sång, musik och en appell av Andreas Nielsen hålls alltså i St:a Clara kyrka, strax intill där vansinnesfärden med lastbilen ägde rum. Samtidigt fortsätter församlingen sin sociala insats "Några kilo kärlek" för att ge matkassar till familjer med behov i Stockholm över påskhelgen.

– Vi kommer att be för alla drabbade och för vår stad, säger Andreas Nielsen.

Läs mer om terrorattacken på Drottninggatan

Alla tidigare artiklar