Hillsong delade ut 400 skolryggsäckar

Nästan 400 barn i Södertälje och Märsta har fått en ryggsäck med pennor, anteckningsblock och gymnastikkläder inför skolstarten av Hillsong Church Stockholm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Skolan är en plats där många barn hamnar utanför, och därför vill vi göra något där behoven är som störst, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Church Stockholm.

Genom kyrkans arbete i Södertälje och Märsta har församlingen kommit i kontakt med stor barnfattigdom. I Stockholm är det 48 000 barn, där föräldrarna inte har råd att täcka löpande kostnader som hyra och mat.

Köer till utdelningen

I lördags delades ryggsäckarna – var och en till ett värde av 700 kronor – ut till unga i grundskole­åldrarna på torget i Valsta i Märsta och Brunnsäng i Södertälje. Hillsong hade satt upp stora tält och bjöd samtidigt på fika och underhållning.

Köerna ringlade långa på båda orterna, när volontärer delade ut ryggsäckarna. Många fler hade kunnat delas ut. Innan hade Hillsong varit i kontakt med skolor och olika organisationer för att kartlägga behoven.

Oroliga områden

På båda orterna skedde utdelningen av ryggsäckar i stadsdelar med mycket oroligheter.

– Kriminalitet, bilbränder och skjutningar är inte ovanliga här. Vi för nu samtal med olika människor i skolvärlden och i kommunen om hur vi långsiktigt skulle kunna vara en resurs som kyrka bland ungdomarna, säger Andreas Nielsen.

Hade inte ätit frukost

Han berättar att det i lördags kom barn mitt på dagen som ännu inte hade haft möjlighet att äta frukost på grund av situationen i hemmet.

Varför engagerar ni er som kyrka i det här?

– Våra uppsträckta händer till Gud måste också resultera i utsträckta händer till behövande människor. Annars är evangeliet inte trovärdigt. I takt med att vår kyrka växer så växer också vårt ansvar att göra skillnad för behövande i vår stad, säger Andreas Nielsen.

Det är församlingens medlemmar som har samlat in huvuddelen av pengarna för att kunna köpa in ryggsäckarna, men även några sponsorer står bakom.