Hillsong firar 10 år som kyrka

För tio år sedan startade församlingen Hillsong i Stockholm. Detta firar man nu i helgen genom att slå ihop det med sin upptaktshelg Revival Nights.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Flera tusen personer, från Sverige, Europa och USA, väntas komma till Hillsong under helgen. Det är dags för terminsuppstart, men även dags att fira tio år som församling.

– Många av våra vänner runtom i världen kommer. Vi kommer att titta tillbaka i tacksamhet på vad Gud har gjort under dessa år och också ta spjärn framåt, säger Andreas Nielsen, huvudpastor.

– Framför allt blir det mycket fokus på nästkommande tio år.

I dag är Hillsong en kyrka med tre så kallade campus runtom i Stockholm som tillsammans bjuder in till sju gudstjänster varje söndag. Församlingen har gjort sig känd för att anordna stora event som lockar mycket folk, som julshower, de har arrangerat läger för utsatta ungdomar och bland annat gett ut en extra bilaga om kristen tro i en av Sveriges största dagstidningar.

Revival Nigths betyder direktöversatt väckelsekvällar och det kommer också att vara fokus under helgens gudstjänster, som hålls på Hillsongs norra campus och i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

– Det finns många definitioner på väckelse, men för oss betyder det att hålla oss brinnande och fokusera på det som Gud har kallat oss att göra, säger Andreas Nielsen.

I kväll, lördag, blir det jubileumsfest i Filadelfiakyrkan, med en del överraskningar som inte ens Andreas Nielsen känner till. Huvudtalare är Carl Lentz, pastor i Hillsong New York.

Andra gäster är Martin Smith, tidigare sångare i bandet Delirious? och Gary Clarke, pastor i Hillsong i Storbritannien.

– Det blir kul! Vi kommer att bli många tusen. Alla möten är också offentliga så det är bara att komma, säger Nielsen.

Hur ser ni på framtiden?

– Vår bön är att fortsätta vinna människor för Gud, att Gud ska bli ett vardagligt inslag i stockholmarnas medvetande. Vi fortsätter som tidigare.