Hillsong på väg att etablera sig på västkusten

Församlingen Hillsong Church Stockholm startar hemgrupper i Göteborg under våren. På sikt kan det också bli en församlingsbildning.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Andreas Nielsen, pastor och föreståndare för Hillsong i Stockholm, bekräftar att det finns en ambition att etablera sig även i Göteborg.

– Ett par av våra nyckelledare kommer på grund av studier och jobb att flytta till Göteborg, och vill vara en del av vår kyrka även där. I dagsläget etablerar vi ingen ny kyrka, utan börjar att bygga connectgrupper i hem, caféer och olika ställen. Vi får se vad det leder till, säger Andreas Nielsen till Dagen.

– Vi tror att det vi gör som kyrka fungerar bäst i stora städer. Det finns fantastiska kyrkor i Göteborg, men det finns också många människor kvar att nå.


Läs också: Hillsong firar 10 år som kyrka
 

I Göteborg finns i dag också Connect Church, en annan pingstförsamling som ingår i det nätverk som kallas Hillsong Family. Andreas Nielsen uppger att den nya etableringen sker i största samförstånd med Connect Church och dess pastor Anders Olsson.

– För oss båda är fokus att vinna nya människor för Kristus. Vi är båda positiva till nya församlingar, säger Andreas Nielsen.

Connect Church: Vi fortsätter

Anders Olsson i Connect Church bekräftar detta.

– I måndags gick det ut information om att Hillsong i Stockholm kommer att starta connectgrupper i Göteborg. Vi hälsar Hillsong välkommen till Göteborg och önskar deras blivande campus Guds rika välsignelse, säger han till Dagen.

– Connect Church bygger vidare på den vision vi haft de senaste tio åren. Vår kyrka fortsätter som vanligt att leda människor till tro på Jesus och hjälpa människor att växa i lärjungaskap och gemenskap, säger Anders Olsson.

Hillsong Church Stockholm firade nyligen tio-årsjubileum – och har i dag tre campus i Stockholmsområdet. Församlingen är en del av svenska pingströrelsen och australiensiska Hillsongrörelsen. Nu blir det första gången Hillsong Stockholm etablerar sig på västkusten och utanför huvudstadsregionen.

En Hillsong-kyrka finns även i Malmö, men den är en del av Hillsong i Köpenhamn.

Är Hillsong på gång att etablera sig även i andra städer?

– Vi har inga fler nyetableringar på gång från vår sida. Vi tar det som det kommer. Det måste ske organiskt. Just nu har vi folk som flyttar till Göteborg, då blir det logiskt. Framtiden får utvisa vad som sker. Men det finns många människor att vinna för Kristus över hela vårt land, säger Andreas Nielsen.