Hillsong: Vi köper buss för pengarna

I helgen firade församlingen Hillsong 10 år som kyrka och födelsedagsbarnet uppvaktades av flera kyrkor. Pengarna som kom in ska gå till att bygga om en buss.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Filadelfiakyrkan i Stockholm, där Hillsong brukar hyra in sig för större event, var en av dem som uppvaktade 10-åringen med en gåva. De 50 000 kronor som församlingen fick, och som Dagen skrivit om, ska gå till en buss för hemlösa, berättar Andreas Nielsen, huvudpastor.

– Vi ska bygga om en buss som kommer att bli som en portabel läkarstation där vi kan ta emot hemlösa.

– Vi upptäckte att vi har många duktiga läkare, sjuksköterskor, frisörer och fotvårdare - många bra människor - i församlingen. Vi skulle kunna hjälpa hemlösa med enklare omplåstringar, att dra ut en tand, få nya glasögon eller ta en varm dusch och få nya kläder.

Andreas Nielsen nämner också att många hemlösa får skador på händer och fötter, men att flera drar sig för att uppsöka läkare. Nu hoppas han att bussen ska underlätta för Stockholms hemlösa att få hjälp med dylika saker.

Genom församlingens tidigare arbeten bland hemlösa finns det kontakter att fortsätta med. Bussen är tänkt att börja rulla någon gång under första kvartalet, det vill säga senast i mars.

I samband med att Dagen skrev om gåvan från Filadelfia nämndes det också att de två församlingarna börjat tala om ett eventuellt samarbete. Några konkreta planer finns det dock inte än, menar Andreas Nielsen.

– Vi har ett gemensamt ansvar för vår stad och jag och Niklas (Piensoho, församlingens pastor) är goda vänner. Ingen kyrka kan klara sig själv, men i dagsläget finns inga konkreta planer och inte heller någon inplanerad träff för att tala mer om detta.