I dag skriver Trump under presidentorder om religionsfrihet

Stora delar av kristenheten i USA har efterfrågat en tydlig policy från Trump om religionsfrihet. President Trump kommer att skriva under en sådan policy under torsdagens National Day of Prayer.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Konservativa och evangelikala kyrkoledare har inbjudits till Vita Huset i dag torsdag, skriver Christian Post. Tidningen skriver också att konservativa ledare fick upp hoppet om att en presidentorder var att vänta efter att ett utkast till dekret läckte till pressen i februari. Men sedan hände inget - förrän nu.

Det de mer konservativa kristna har hoppats på är ett tydligt ställningstagande från presidenten och att han i sin presidentorder skall skydda rätten för både individer och organisationer att agera i enlighet med sina religiösa övertygelser när det gäller frågor som rör äktenskap, abort, preventivmedel, sexualitet och gender-frågor.

Samtidigt fruktar kritiker på vänstersidan att presidentordern kommer att möjliggöra att religion används för att "ursäkta" diskriminering av HBTQ- personer.

Redan innan presidentordern skrevs under fanns en protestlista mot den presidentorder som man tror kommer att likna den som läckt till pressen. Cirka 1 300 personer har skrivit under, och bland liberala grupper finns också de som har planer på att laglig väg sätta p för presidentordern, till exempel genom en stämning.

På onsdagskvällen demonstrerade gay-aktivister tillsammans med människorättsaktivister utanför Vita Huset för att protestera mot presidentordern.

De konservativa på andra sidan debattlinjen har skrivit brev till Trump, undertecknat av ett hundratal ledare, där man krävt att presidentordern blir verklighet.

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar