Inför nationaldagen frågade Sverigebönen Stockholmskommuner: Vad ska vi be för?

Patrik Sandberg, nationell samordnare för Sverigebönen, skrev brev till alla kommuner i Stockholm och frågade vad de ville ha hjälp i bön för.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I drygt tio års tid har Sverigebönen anordnat bönemöten i samband med nationaldagsfirandet. Förra året var det 216 platser och 166 kommuner som bad. Men Patrik Sandberg hoppas på ännu fler i år.

"Tänk om vi kan se böne- och lovsångsaltare resas i de 290 kommunerna. Fädernas hjärtan till barnen så att landet inte tillspilloges. Sverigebönens enkla mål är folkväckelse genom bön, Anden och ordet. Jag kan se hur böneskålar fylls denna nationella bönedag och töms ut över hela landet", skriver han i ett brev som Dagen har tagit del av.

Frågade alla kommuner vad de behöver bön för

Patrik Sandberg berättar också att han har skrivit brev till alla 26 kommuner i Stockholms län där han frågade vad de behöver förbön för när det gäller deras kommun på nationaldagen. Det första svaret kom från Botkyrka kommun. Kommunen har en sköld med helgonet Botvid, som kom för att sprida evangeliet på 1000-talet.

"Namnet Botkyrka talade till mig inför den 6 juni. Jag tror att Gud vill se bot till Sveriges kyrka och folk, omvändelse och att vi ödmjukar oss till bön för vårt folk och våra orter ... Tänk om det är så att den första kommunen som svarade mitt brev är en signal till oss?"

Fick svar från Botkyrka: Be för det här

I svaret till Patrik Sandberg berättade Botkyrka om fem områden som de vill att kristna ska be för under nationaldagen. Men på en konkret fråga från Dagen vilka dessa fem områden är svarar Patrik Sandberg att han inte vill avslöja det förrän på nationaldagen.

Då äger bland annat bön rum för alla 26 kommuner i Stockholms län klockan 10–12.45 i Citykyrkan i centrala Stockholm.