Jesus lyste på Globen

I helgen bjöd församlingen Hillsong in till sin spektakulära julshow "This is Christmas" som i år lockade rekordmånga, drygt 8 000 personer. Efteråt lystes Globen upp av namnet Jesus.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Vi knölade in så mycket folk som det är möjligt att få in på Hovet, berättar en något trött Andreas Nielsen, pastor i församlingen, på måndagsmorgonen.

– Vi vill återta julens budskap och göra det tillgängligt för stockholmare - göra detta till den nya tidens julotta. Vi ser det som "julotta 2.0".

Det stora teamet från församlingen som medverkade involverade bland annat hundratals barn. Det bjöds på drama, dans, tv-produktioner och självklart massor av musik, allt från klassikern "O Helga natt" till barnvisan "Tre pepparkaksgubbar". Hela showen avslutades med en kort predikan av Andreas Nielsen där han ville få fram julens budskap om hoppet.

– Jag talade om den natt då hoppet föddes. Att Israels folk hade väntat på något helt annat, kanske kom det alldeles för nära för att de skulle kunna ta åt sig av det. Hoppet är lika nära oss idag, men kanske missar vi det för att vi väntar på något ännu mer spektakulärt.

Andreas Nielsen gissar att ungefär hälften av de 8 000 som fanns på plats under kvällen inte brukar gå till kyrkan i vanliga fall.

– Vi har fått en fantastisk respons efteråt, både från besökare och från vårt eget team som var med och jobbade, säger Andreas Nielsen.

När föreställningen var slut och folk strömmade ut från Hovet lystes Globen upp av orden "Jesus - glory and Wonder forever! Amen." Precis som när tv-programmet Idol spelas in och det står "Idol" över Globen, men nu var det ett annat budskap.

– Det har vi fått jättemycket positiva reaktioner på. Jag tror aldrig att det har gjorts tidigare. Det lyste över hela södra Stockholm.

Hillsong Stockholm är en av femton Hillsong-kyrkor runtom i världen och många av dem sätter också upp julshower, alla med sin lokala anknytning.

– Föreställningen skapas helt av människor från vår församling. Man har ju lite olika styrkor i olika församlingar och vi har mycket folk som är duktiga på sång och musik. Det är vår styrka, säger Andreas Nielsen.

Lilla Erstagården