Justin Biebers Sverigebesök slutade med Hillsonggudstjänst

Två arenakonserter och ett gudstjänstbesök. Världsstjärnan Justin Bieber avrundade sitt Stockholmsbesök med att delta i Hillsongs ungdomsgudstjänst på Fryshuset.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Första gången popstjärnan besökte Sverige, 2013, spenderade han halva natten med en tatuerare som försåg hans vänstra arm med en tiger. Den här gången verkar fokuset ha varit ett annat. Två välbesökta konserter på Tele2 arena, torsdag och fredag kväll, åtföljdes av halvljumma recensioner, men inga tidningsskriverier om sena festnätter den här gången. Däremot rubriker i både Aftonbladet och Expressen om att 22-åringen ägnat lördagskvällen åt att besöka Fryshuset där församlingen Hillsong Stockholm arrangerade en kväll för ungdomar.

Församlingens huvudpastor Andreas Nielsen säger vänligt men bestämt till Dagen:

– Vi kommenterar aldrig vilka som är på våra möten. Vi har ofta offentliga personer där och värnar om deras integritet. Men det finns ju flera foton av Justin på mötet så ni får dra egna slutsatser.

Andreas Nielsen berättar att Hillsong regelbundet hyr Fryshuset för större ungdomsevenemang dit alla ungdomar kan bjuda med sina vänner. Kvällarna kallas Young & Free Night.

Läs mer: Justin Bieber hyllar relationen till Gud

Läs mer: Justin Biebers mamma om sin väg från självförakt till tro

– Fokus är på att bygga bra relationer med varandra och att ungdomar ska lära känna Jesus och inse sitt värde och den potential deras liv har. I lördags kväll när vi hade vår senaste Young & Free kom drygt 700 ungdomar. Många av dem gick därifrån med en nyfunnen relation med Jesus, säger Andreas Nielsen.

Enligt ett läsarfotografi som Expressen publicerat var alltså Justin Bieber en av besökarna i Fryshuset. Den kanadensiske popidolen har länge haft ett gott öga till Hillsong. 2014 lät han döpa sig i New York av Hillsongpastorn Carl Lentz och sommaren 2015 deltog han i en stor konferens i Hillsong Sydney. På sitt Instagramkonto har megastjärnan både citerat Bibeln och talat öppet om sin gudslängtan och bland alla kärlekssånger på senaste albumet skymtar detta även fram bland några av låtarna. Främst i titelspåret "Purpose", en sång tveklöst riktad direkt till Gud, som bland annat hyllas med orden "du ger mig mening varje dag".

När Justin Bieber i torsdags gick av scenen i Tele2 arena riktade han sig på nytt till den Gud han tror och hoppas på med orden:

– Thank you, Jesus!

Läs mer: Södertäljekyrkan blir en del av Hillsong

Läs mer: New York-tidning: Justin Bieber vill rena sig genom dopet

Fakta: