Justin Welby: "De är inte rasister"

Justin Welby, ärkebiskop av Canterbury och ledare inom den Anglikanska gemenskapen, tycker att man måste få vara rädd för de stora flyktingsströmmarna till Europa.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Rädsla är en befogad känsla i en tid av så stor kris som den här. Vad vi ser i dag är en av de största folkvandringarna i mänsklighetens historia. Den är enorm. Och att bli orolig över den är fullkomligt förnuftigt, sa Engelska kyrkans överhuvuden i en stor intervju i det brittiska parlamentets veckomagasin.

Han sa att "det finns en tendens" att kalla dem som uttrycker sin oro över invandringen för rasister, men att det enligt honom är befängt. Det är mänskligt att oroa sig för hur det ska gå med integrationen, menade han.

Samtidigt uppmanade han britterna att välkomna migranterna och sa att han var mer orolig för den pågående sekulariseringen i England.

– Vi måste vara på det klara med vårt eget kristet-judiska arv, vare sig vi tror på Gud eller inte, sa han och deklarerade dessutom att han inte tänker ställa sig på någon sida i debatten om Storbritannien bör lämna eller stanna kvar i EU.