Känd lovsångsledare drabbad av cancer

Den kända lovsångsledaren Darlene Zschech drabbades svårt av bröstcancer för några år sedan. I en artikel i Charisma Magazine berättar hon hur hon med Guds hjälp tagit sig igenom den svåra tiden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Zschech är kanske mest känd som författaren till lovsången "Ropa till Gud" som fått spridning över hela världen. Hon är också författare och har under flera år lett lovsång i församlingen Hillsong i Australien. 2010 lämnade hon Hillsong för att plantera en ny församling i New South Wales, norr om Sydney.

För två år sedan drabbades hon av svår bröstcancer, något som var ett hårt slag mot henne och familjen.

– Mark och jag har gått igenom det svåraste året i hela våra liv. Mitt liv har inte varit utan utmaningar, men ärligt talat har jag känt mig så beskyddad under de dagar och år jag levt. Att få bröstcancer har varit en ny nivå av lidande, skriver hon och fortsätter:

– Min teologi fick silas och jag fick luta mig på alla skriftställen som handlar om Guds försyn och att det inte var hans vilja att jag eller min familj skulle lida, skriver hon.

Hon skriver vidare att det smärtar Gud när han ser hur hans barn lider, och att helt och fullt lita på Gud i stunder av djup smärta är en av de svåraste prövningarna man kan gå igenom. Hennes slutsats är ändå denna:

– Den helige Ande är där, oavsett hur brusten, besviken eller hur hopplös du känner dig.

Hon manar sina läsare att alltid tillbe Gud, oavsett sinnesstämning.

– Lider du? Har du smärta? Upptäck Guds nåd i lovsången och tillbedjan. Var ärlig, men lyssna också. Lyft blicken och ta till dig Paulus ord i Romarbrevet: Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom (Kristus) som har älskat oss.

Darlene Zschech är i dag frisk från sin cancer.