Kidnappad präst i Jemen kan snart släppas

En indisk präst som kidnappades i Jemen i mars mår bra och kan släppas inom kort, uppger en katolsk grupp med hänvisning till Indiens utrikesminister.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tom Uzhunnalil fördes under vapenhot bort i samband med en attack mot ett vårdhem som drivs av Moder Teresa-systrar i Jemen den 4 mars. Fyra beväpnade män öppnade vid attacken eld och minst 15 personer sköts ihjäl.

Katolska biskopskonferensen i Indien träffade nyligen Indiens utrikesminister Sushma Swaraj och hon berättade då att regeringen arbetade för att säkerställa prästens frisläppande.

– Hon försäkrade oss om att Fader Tom mår bra och att förhandlingar pågår för att få honom fri och att det kan hände mycket snart, säger biskopskonferensens Joseph Chinnaiyan till nyhetsbyrån Reuters.

Förra veckan uppgav medier att Tom Uzhunnalil hade korsfästs på långfredagen. Men ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för attacken då bland annat fyra indiska nunnor mördades och Joseph Chinnaiyan säger enligt Reuters att uppgifterna om korsfästningen var felaktiga.