Knutbypastorerna inte bjudna till pingstsamtal

I dag anordnar pingströrelsen ett seminarium i Uppsala pingstkyrka på temat ”Ett år efter Knutby – vad har vi lärt oss”. Men ingen av pastorerna från Knutby är inbjudna.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I dag ska pingströrelsen prata om Knutby på ett seminarium i Uppsala.

– Tanken är att det ska bli ett öppet samtal om vilka lärdomar vi tagit av händelserna i Knutby, både som samfund och som enskilda församlingar, berättar Dan Salomonsson, pastor i Pingstkyrkan i Uppsala och den person som ska leda samtalet.

Men någon representant för Filadelfiaförsamlingen i Knutby har inte bjudits in till samtalet.

Bidrar man inte till isoleringen genom att inte bjuda in pastorerna i Knutby till samtalet?

– Det är pingströrelsen som anordnar det här seminariet och Knutby Filadelfia är inte längre en del av den rörelsen. Men de är naturligtvis välkomna som privatpersoner. Det är öppet för allmänheten, säger Salomonsson.

Han tycker heller inte att pingströrelsen kan lastas för att Filadelfiaförsamlingen i Knutby isolerats.

– I ett och ett halvt års tid har vi försökt skapa en dialog med församlingen där. Så sent som fredagen före första advent hade jag själv ett samtal med föreståndaren Kim Wincent. Då fanns fortfarande inga ambitioner till dialog från deras sida.

Hedin: Vi pratar om framtiden

Sten-Gunnar Hedin, föreståndare för Filadelfia församlingen i Stockholm, tycker inte heller att det är något problem att knutbyförsamlingen inte finns representerad.

– Det är ju inte de lärosatser eller de specifika problem som funnits i Knutby som ska diskuteras utan hur vi som rörelse kan undvika att något liknande händer igen, säger han.

Fotnot: Dagen har sökt föreståndaren för Filadelfiaförsamlingen i Knutby utan resultat.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar