Krav på Birgitta Ohlssons avgång

Birgitta Ohlsson (L) möter motstånd efter att än en gång ha kritiserat Liberalernas ledning och partilinjen. I dag krävde flera personer i partiet att hon lämnar partiledningen, men sent på onsdagen gavs beskedet att hon stannar kvar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Jag tycker att man ska välja om man ska vara med och leda partiet eller om man vill vara en fri debattör. Nu har hon valt att vara en fri debattör. Då tycker jag att det är rimligt att hon lämnar vår partiledning, harr Anna Starbrink som också sitter i partiledningen, sagt till Sveriges Radios Ekot.

Birgitta Ohlsson har bland annat kritiserat partiledaren Jan Björklunds uttalande för några dagar sedan om att regeringen bör bjuda in SD till blocköverskridande samtal.

Dessutom har hon sagt att hon inte ställer upp på partilinjen om att sätta stopp för etableringen av nya religiösa friskolor.

– Jag skulle vilja påstå att måttet nu är rågat för de flesta av oss som inte längre har något förtroende för Birgitta Ohlssons ledarskap i partiet, ssa partiets vice ordförande i riksdagsgruppen Tina Acketoft till Ekot under onsdagen.

Under hela dagen satt partiets riksdagsgrupp i möte.

– Birgitta Ohlsson sitter kvar i partistyrelsen, det är våra medlemmar som har valt henne. Och hon sitter kvar som utrikespolitisk talesperson.  Men hon har meddelat att hon tänker lämna sin plats i riksdagsgruppens ledning.
Det var det besked Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm gav efter det drygt sju timmar långt krismötet med partiets riksdagsgrupp.
– Vi har haft en lång diskussion om våra arbetsformer och balansgång mellan att ha högt i tak och att prata utåt. Vi kan bli bättre, sa Maria Arnholm också.
– Jan Björklund kommer absolut att vara partiledare för Liberalerna i valet 2018, svarar Arnholm på en direkt fråga

Dagen, TT