Kristna freds ordnar manifestation mot vapenexport

I samband med helgens årsmöte i Uppsala vill Kristna Fredsrörelsen manifestera mot svensk vapenexport, och för en human flyktingpolitik.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Manifestationen äger rum lördag (den 22:a april) 13.30 på Celsiustorget i Uppsala under parollen ”Nej till svensk vapenexport – Ja till human flyktingpolitik”.

Men redan kvällen innan bjuder Kristna fredsrörelsen in allmänheten till en föreläsningskväll om svensk vapenexport, passande nog i Fredens Hus.

– Så länge vi är en av världens största vapenexportörer är det minsta Sverige kan göra att ta emot alla de människor som flyr undan krig och konflikter. Därför säger vi idag nej till svensk vapenexport och ja till en human flyktingpolitik, säger Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, i ett pressmeddelande.

Debatterat på Dagen

Lotta Sjöström Becker har bland annat i Dagens webb-tv-debatt diskuterat frågan om upprustning mot KD-politikern Mikael Oscarsson.

- Fokus måste bli på det långsiktiga och förebyggande arbetet, sa hon i debatten, där hon argumenterade för att Sverige inte behöver rusta upp.