Kristna kräver rättvis rättegång för Asia Bibi

Kristna i Storbritannien kräver att regeringen ska sätta press på Pakistan i det uppmärksammade fallet med Asia Bibi, som är anklagad för hädelse mot islam.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Högsta domstolens utslag i fallet dröjer. I väntan på rättegång får Asia Bibi stöd från många olika håll internationellt.

Ett exempel är Storbritannien där hennes fall fått mycket uppmärksamhet. I London har det hållits en manifestation för Asia Bibi organiserad av The British Pakistani Christian Association, BPCA.

Marschvägen gick från pakistanska ambassaden till Downing street där en lista med 20 000 namn till stöd för fembarnsmamman överlämnades.

"Slaveri och förtryck"

Bland annat vill de kristna aktivisterna att den brittiska regeringen ska sätta press på Pakistan så att hon får en rättvis rättsprövning.

– Bland de allra fattigaste i Pakistan finns kristna och de hålls kvar i detta genom en kombination av slaveri och förtryck som inbegriper sexslaveri, påtvingad konversion och äktenskap, säger Wilson Chowdry på BPCA.

– Storbritannien och USA måste använda sin biståndsbudget för att påverka de sociala orättvisorna, säger han enligt premierchristianradio.com.

Dömdes 2010

Asia Bibi dömdes till döden 2010, anklagad för att ha förolämpat profeten Muhammed. Hon i fängelse sedan dess men förnekar att hon ska ha hädat profeten Muhammed.

Likväl dömdes hon till döden och fallet har nu gått ända upp till HD, som Dagen skrivit.

I oktober förra året sköts Högsta domstolens utslag upp på grund av att tre av domarna hoppade av. När fallet tas upp igen är oklart.