Kristna sångerskan Terese Fredenwall till Almedalen

Den kristna sångerskan Terese Fredenwall ska uppträda i Almedalen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På midsommardagen inleds Terese Fredenwalls turnén mot sexuella övergrepp som hon gör tillsammans med Frälsningsarmén. Den börjar under den kristna Gullbrannafestivalen i Halmstad. Sedan bär det av till Almedalsveckan på Gotland och den kristna festivalen Frizon utanför Kumla.

– Jag vill göra något meningsfullt av något som var fullständigt meningslöst, säger Terese Fredenwall i en intervju på Frälsningsarméns webbsida.

Hon har själv varit med om sexuella övergrepp och har berättat att hennes senaste skiva "Vildmarken" är ett försök till bearbetning av traumat.

Flera experter på sexuella övergrepp

Fredenwall och Frälsningsarmén gör turnén som en del av kyrkans arbete mot sexuella övergrepp. Frälsningsarmén jobbar både med offer för sexuella övergrepp och förebyggande i ett projekt kallat "I trygga händer". Man genomför informationskampanjer och erbjuder etisk rådgivning till alla som kommer i kontakt med barn och unga. Syftet är att vuxna ska lära sig mer och våga prata med barnen, veta vart man ska vända sig och på vilket sätt man ska agera för att hjälpa om det värsta har hänt.

Med på turnén finns experter på sexuella övergrepp, barnrättsjurist, kriminolog, terapeut och sexolog.

 

 

Debatt